Solceller & Batterier

Vi bygger av ideella skäl för att snabba på omställningen, inte för att göra vinst!

Jag jobbar med det väletablerade och välrenommerade Klövsta Energi som gjort Gnesta till Sveriges solcells- och batteritätaste kommun.

Läs mer på: klovsta-energi.se

Har du frågor, väkommen att kontakta mig:

Torbjörn Linnell
E-post: bygg@linnell.se
Mobil: 0706-34 99 63

Adress: Lövkulla, 153 60 Mölnbo

Klövsta energi bygger ofta för 40-80 tusen mindre än konkurrerande företag på samma anläggning och håller ändå en högre standard (då vi bara tar ut vanliga löner och ingen vinst utöver det). Klövsta startade i Gnesta redan 2013 och vi kommer finnas kvar i bygden och ta ansvar för ”våra” anläggningar även i framtiden. Därför väljer jag att samarbeta med dem i stället för de företag som nu gör sig stora pengar med hög vinstmarginal för att sedan försvinna/gå i konkurs när de stora lätta taken tagit slut.

Om du är mån om att processen ska gå fort så mejla Lotta lotta@klovsta-energi.se på en gång att du vill göra en ”föranmälan”, det kostar inget och är inte bindande för något alls någonstans. I det mejlet ska det finnas med:

  • Anläggnings-ID (står på mätarskåpet, om du bor i Mölnbo så byt ut xx mot rätt siffror i ”735999100053 xx (xA)”
  • Huvudsäkringens storlek (vilken färg har propparna, jämför här)
  • Mobilnummer och namn på den som står som abonnent på NÄT-delen av fakturan (i Mölnbo är det Telge Nät, 08-550 233 00)
  • Ämnet i mejlet kan med fördel vara ”Ort gatuadress, offert och gratis föranmälan önskas”

Aktuellt våren 2024

Vi har nu jobbat av vår allt för långa kölista sedan Corona/uteblivna leveranser 2021 och kan komma till nya kunder i Mölnbo inom kort!

Den 26/1 kom skatteverket med förtydligande kring deras nya hållning kring avdraget för batterier och grön teknik. Det blev som vi trodde så att Checkwatts (m.fl.) lösning att bara använda batteriet för lastbalansering inte ger något skatteavdrag för gröna tjänster.

Vårt tips är därför att vänta med anslutning till lastbalanseringstjänster tills fram i vår då vi vet mer. Vi kommer ansluta kunder till dessa tjänster den dag vi tror att det är lönsamt. Detta hindrar ju inte att man köper batteri redan nu för att använda överskott från solpanelerna under natten, då får man bidraget på 50%.

Vår tolkning är också att man kan fortsätta nattladda batteriet med nätel på vintern så länge det inte är huvuddelen av batteriets använding (fram till årsskiftet fick man bidraget även för rena batterianläggningar då nattladdning ju också är en samhällsnytta).